Flights and Packages

Veiligheidsmaatregelen

Voorschriften in verband met de controle op ingecheckte bagage

 • Vanaf 1 januari 2006 wordt er een strengere beveiligingscontrole uitgevoerd op de ingecheckte bagage van de passagiers.
 • Passagiers wordt dringend verzocht ingecheckte bagage niet af te sluiten voor het geval de bagage nader moet worden onderzocht. Sloten worden indien nodig opengebroken tijdens de controle.
 • Passagiers wordt geadviseerd tie-wraps of kabelbinders te gebruiken als alternatief voor bagagesloten.
 • Ingecheckte bagage kan worden geopend voor een nadere inspectie als deze artikelen bevat die verboden zijn aan boord van een vliegtuig.
 • Raadpleegt u onderstaande websites om er zeker van te zijn dat uw ingecheckte bagage geen verboden artikelen bevat.
 • Met uw hulp kunnen we het controleproces voor ingecheckte bagage versnellen en zodoende de kans verkleinen dat uw bagage achterblijft.
 • Voor meer informatie over waar u op moet letten bij het inpakken van uw koffer kunt u contact opnemen met de Canadese Air Transport Security Authority via +1-888-294-2202.
 • Op de volgende websites is informatie beschikbaar over verboden artikelen:
  http://www.tc.gc.ca/eng/air-menu.htm
  http://www.catsa-acsta.gc.ca/english/index.shtml

(Bron: Transports Canada)

Beperkingen die van toepassing zijn op vloeistoffen, gels en/of spuitbussen

De onderstaande beperkingen zijn van toepassing op vloeistoffen, gels en/of spuitbussen bij de passagierscontrole. Wij raden de passagiers aan de toegelaten artikelen klaar te houden alvorens zich naar de controlepost te begeven.

Vanaf 6 november 2006 mogen alle passagiers in hun handbagage een beperkte hoeveelheid vloeistoffen, gels en spuitbussen meenemen. De vloeistoffen dienen verpakt te zijn in flacons met een inhoud van maximaal 100 ml of 100 g (3,4 oz). Alle vloeibare artikelen dienen in een transparante plastic zak van een liter te worden geborgen. Elke persoon mag één zak meenemen. Deze zak dient uit de handbagage te worden genomen en in een bak te worden geplaatst voor de veiligheidscontrole op de luchthaven.

 • Wij willen U erop wijzen dat niet verzegelde, open plastic zakken, gekleurd of ondoorschijnend met vloeistoffen, gels of spuitbussen, ongeacht het formaat, door de veiligheidscontrole voor het instappen uit de handbagage zullen worden verwijderd. Hetzelfde geldt voor vloeistoffen, gels en spuitbussen in verpakkingen van meer dan 100 ml of 100 g (3,4 oz).
 • Op melk voor zuigelingen, babyvoeding en moedermelk (voor passagiers die met een baby reizen), alsmede geneesmiddelen volgens voorschrift en de essentiële geneesmiddelen zonder voorschrift zijn de bovenvermelde beperkingen niet van toepassing.
 • Aanstekers dienen in de doorzichtige, hersluitbare tas te worden vervoerd (vanwege de vloeibare inhoud vallen deze objecten onder de regels voor vloeistoffen, gels en spuitbussen) gedurende de beveiligingscontrole. Om veiligheidsredenen mogen aanstekers niet worden vervoerd in de ingecheckte bagage. Lucifers (1 doosje per persoon) dient u altijd bij u te dragen. Elektronische sigaretten (of 'e-sigaretten') zijn toegestaan, mits ze ongebruikt opgeborgen zitten in uw handbagage.
 • Passagiers mogen vloeistoffen, gels en spuitbussen kopen in de winkels in de belastingvrije zone (na de passagierscontrole) en deze mee aan boord nemen. Op alle vluchten van Air Transat mogen belastingvrije producten worden gekocht, behalve op de vluchten met voorafgaande douanebehandeling zoals de Verenigde Staten.

Opmerking: passagiers die vanuit Canada naar de Europese Unie (inclusief het Verenigd Koninkrijk) vliegen, of binnen de EU door een controle moeten voor een aansluitende vlucht, mogen belastingvrije vloeistoffen, gels en spuitbussen vervoeren die zijn aangeschaft op een Canadees vliegveld, en die zijn verpakt in een verpakking die niet kan worden geopend zonder deze te beschadigen. De artikelen dienen anders op het vliegveld van overstap bij de ingecheckte bagage te worden gevoegd.

Met dit programma kunnen passagiers die vanuit de Europese Unie naar Canada reizen en belastingvrije vloeistoffen, spuitbussen en gels (LAG's) in een manipulatieaantonende tas (STEB) bij zich hebben, op hun route via een CATSA-screeningcheckpoint een aansluitende vlucht nemen naar een andere Canadese bestemming; hierbij moeten zij hun STEB in de hand houden.

Bezoek voor meer informatie over toegestane en niet-toegestane artikelen in uw handbagage de volgende website http://www.catsa-acsta.gc.ca/english/index.shtml