Flights and Packages

Gevaarlijke goederen

Air Transat herinnert u eraan dat insecticides VERBODEN zijn volgens de reglementen van gevaarlijke goederen en derhalve NIET ZIJN TOEGESTAAN AAN BOORD.

Insectdodende crèmes en lotions mogen echter wel in de handbagage en/of de ingecheckte bagage worden meegenomen (zie extra veiligheidsmaatregelen voor de toegestane hoeveelheid).

Jachtuitrusting

Jachtuitrusting kan worden aanvaard als ingecheckte bagage op Air Transat vluchten, indien het gewicht niet meer bedraagt dan 32 kg. Als het meer weegt dan 32 kg, moet u contact opnemen met onze vrachtdienst afdeling. Jachtuitrusting moet goed worden verpakt in overeenstemming met de voorschriften Transport Canada. Vuurwapens moeten in een onbuigbare, afsluitbare behuizing worden vervoerd en naar behoren worden geïdentificeerd. Een maximum van 5 kg van beveiligde, in dozen gedane patronen voor sportieve doeleinden is toegestaan per passagier. Voor meer informatie over reizen met jachtapparatuur, raadpleegt u www.tc.gc.ca/eng/civilaviation/standards/commerce-dangerousgoods-regoverview-passlugg-menu-1574.htm en Canada Border Services Agency. Indien uw jachtuitrusting de limiet voor gratis ingecheckte bagage (aantal/afmetingen/gewicht) overschrijdt, worden extra kosten berekend.

Kampeeruitrusting

Sommige kampeerartikelen worden als gevaarlijke goederen beschouwd en mogen niet mee aan boord van een vliegtuig. Deze beperking geldt voor brandbare vloeistoffen, flessen met brandstof en gasstellen (of komfoortjes) en vaatwerk. Wat precies aan boord van de vliegtuigen van Air Transat is toegelaten, vindt u onder de rubriek Wat mag u meenemen?.

Lucifers en aanstekers - brandgevaar

Aanstekers dienen in de doorzichtige, hersluitbare tas te worden vervoerd (vanwege de vloeibare inhoud vallen deze objecten onder de regels voor vloeistoffen, gels en spuitbussen) gedurende de beveiligingscontrole. Om veiligheidsredenen mogen aanstekers niet worden vervoerd in de ingecheckte bagage. Lucifers (1 doosje per persoon) dient u altijd bij u te dragen. Elektronische sigaretten (of 'e-sigaretten') zijn toegestaan, mits ze ongebruikt opgeborgen zitten in uw handbagage.

Accu’s voor rolstoel of driewieler

Als u met een rolstoel reist, dient u 3 uur voor het vertrek in te checken, zodat onze medewerkers uw rolstoel voorzichtig kunnen laden. Als u apparatuur op batterijen/accu’s dient in te checken, moeten wij voldoende tijd hebben om na te gaan of deze voldoen aan de federale eisen met betrekking tot het transport van ‚gevaarlijke goederen’. Medewerkers van Air Transat zullen u helpen bij het demonteren en verpakken van uw rolstoel of mobiliteitshulp.

Rolstoelen en andere mobiliteitshulpen op batterijen/accu’s dienen speciaal voor luchttransport te worden verpakt. Controleer of de accu is losgekoppeld, de polen beschermd zijn tegen kortsluiting en of de accu stevig is vastgemaakt aan de rolstoel of de mobiliteitshulp. Vervolgens kunnen deze in het vrachtruim worden geladen. Op de vluchten van Air Transat mogen geen beschadigde of lekkende accu’s worden vervoerd. U dient zelf het nodige gereedschap mee te brengen om de accu te verwijderen of vast te maken.

Met ingang van 1 november 2008 zijn loodaccu's (de zogeheten natte accu’s) niet meer toegestaan op vluchten van Air Transat.

Krultang (op gas)

Eén op gas werkende krultang met gashouder is toegestaan per persoon (als handbagage of als ruimbagage), op voorwaarde dat de veiligheidshoes het verwarmingselement veilig bedekt.

Opmerking: aparte gasvullingen voor krultangen zijn niet toegestaan in handbagage of ruimbagage.

Parachute

Uitrusting t.b.v.parachutespringen zonder automatische activeringsapparaten zijn toegestaan als handbagage of ruimbagage. Parachute-gerelateerde apparatuur, zoals gasflessen, is geclassificeerd als gevaarlijke goederen en is daarmee verboden als zowel handbagage als ruimbagage. Parachutes zijn eveneens onderworpen aan de Air Transat-beperkingen met betrekking tot grootte en gewicht voor zowel handbagage als ruimbagage en er kunnen kosten voor overbagage gelden.