Bestemmingen in Canada

Canada ligt op het noordelijke deel van het continent Noord-Amerika. Aan de zuidkant wordt het begrensd door de Verenigde Staten, aan de oostkant door de Atlantische Oceaan, aan de westkant door (Amerikaans) Alaska en de Grote Oceaan en in het noorden door de Noordelijke IJszee en Groenland. Canada telt bijna 33 miljoen inwoners. De hoofdstad is Ottawa, de grootste steden zijn Toronto, Montréal en Vancouver. Het staatshoofd van Canada is koningin Elizabeth II, vertegenwoordigd in Canada door de Gouverneur-generaal.

Canada is met een oppervlakte van circa 10 miljoen vierkante kilometer het op één na grootste land ter wereld. Door de enorme afmetingen is het klimaat zeer gevarieerd. Van eind mei tot begin oktober is het over het algemeen warm tot heet (ongeveer 25 graden Celsius). In het oosten is het altijd kouder dan in de rest van het land. De winters zijn over het algemeen zeer koud in heel Canada (-18 graden Celsius) met van september tot en met mei kans op sneeuw.

Tussen april en oktober vliegen wij non-stop vanuit Amsterdam naar Toronto, Calgary en Vancouver. Vanuit Brussel heeft u nog de mogelijkheid om naar Montréal te vliegen.

Vertrekdagen uit Europa - 2015

Amsterdam Basel Brussel Praag Boedapest
Toronto ma di do za di do
Montréal wo ma wo vr di do
Calgary di  
Vancouver di za zo  

Vertrekdagen uit Canada - 2015

Amsterdam Basel Brussel Praag Boedapest
Toronto zo ma wo vr ma wo
Montréal di di do zo ma wo
Calgary ma  
Vancouver ma vr za